Concurrentiebeding bij een tijdelijk contract

aug 4, 2020 | Juridisch

Een werknemer die van baan wisselde vroeg aan Staywise meer informatie over de ontbindingsprocedure met betrekking tot zijn oude werk. Wij konden hem behoeden voor een potentieel conflict.

tijdelijk contract en concurrentiebeding

Nieuwe baan, nieuw arbeidscontract
De werknemer had een nieuwe baan als systeembeheerder gevonden. Toen wij zijn nieuwe arbeidsovereenkomst zagen, bleek dat het hier een tijdelijke arbeidsovereenkomst betrof, waarbij er een te lange proeftijd en ook een concurrentiebeding in stond, die er niet in mochten staan.

Wat zegt de wet eigenlijk over een concurrentiebeding bij een tijdelijk contract?
Een concurrentiebeding bij een tijdelijk contract is niet toegestaan. Een werkgever kan hier een uitzondering op maken wanneer er een zwaarwegend bedrijfs- of dienstbelang aantoonbaar gemaakt kan worden. Denk hierbij aan een werknemer die toegang krijgt tot cruciale bedrijfsgegevens zoals prijstactieken, inkoopvolumes en andere strategische bedrijfsinformatie.

Uitkomst voor deze werknemer
Omdat deze werknemer zich goed liet informeren, kwam hij goed beslagen ten ijs in de onderhandelingen voor zijn nieuwe arbeidsovereenkomst. Hoewel een concurrentiebeding zoals deze bij geen enkele rechter stand had gehouden, is het prettig dat hij snel wist dat er zaken in het arbeidscontract stonden die er eigenlijk niet in mochten staan. Een probleem zoals dit voorkomen, is uiteraard veel goedkoper en gemakkelijker dan achteraf via een rechter oplossen!

Meer informatie of vragen?
Heb jij vragen over arbeidsrecht? Of wil jij je arbeidsovereenkomst laten checken? Neem dan contact met ons op! We staan je graag te woord. Je kunt ons bereiken via hello@staywise.nl of telefoonnummer 070 20 51 123.

Deel dit artikel via

Share This